pauperziekenhuizen en fotoshoots
Door: kirsten
Blijf op de hoogte en volg Kirsten
12 Augustus 2013 | Indonesië, Kalibukbuk
Alles goed in Nederland? Hier op Bali wel :-)
De trekking naar Sekumpul was geweldig. Kuit spieren goed getraind met traplopen en erachter gekomen dat m'n telefoon een modderbad overleven kan.
Verder ben ik weer keihard geconfronteerd met de verschillen hier. Woensdag avond ben ik met Kadek Ola mee geweest naar het openbare en goedkoopste ziekenhuis van Singaraja. Vreselijk! Het was echt een plek waar je vooral ziek zou worden. Het 1 maanden oude neefje van hem lag daar samen met een heel mager 3 jarig meisje met polio een jongetje van 2,5 een meisje van 8 maanden en de hele familie van al deze patientjes. In een ruimte van maximaal 15 vierkante meter zonder airco of fan stond bij iedereen het zweet dus op de rug. Het verschonen van bedden, wassen van kinderen en het zorgen voor eten en drinken wordt door de mensen zelf gedaan. De dokter stelt alleen vast wat er aan de hand is, al had ik niet het idee dat ze wisten waar ze mee bezig waren, en doen verder uh niets. Niet echt een fijne plek dus.
Twee dagen later zag mijn leven er totaal anders uit. Om half 7 's morgens werden Belinda en ik opgehaald door Dika en Wisnu voor een fotoshoot en film opname. Bij aankomst bleek dat Dika en Wisnu ook nog 4 bevriende fotografen/film mannen mee hadden genomen. Voor de belichting etc. Na het passen van flipper begon de toer, Dolfijnen kijken, snorkelen, lekker eten, veel foto's en nog veel meer lol :-) nog niet alle foto's zijn binnen maar de 1e zijn absoluut gaaf. Mocht er ooit iemand trouw plannen op Bali hebben of gewoon een goede fotoshoot willen van wat dan ook, dan kan ik hen aanraden. 'S avonds nog wat gedronken bij Kantin 21 met Ighor een van de fotografen en overdag voor 1 nachtje verplaatst naar een 3 sterren hotel verder op waar ik gratis kon verblijven in ruil voor wat hulp en reclame voor het hotel.
Afwisseling genoeg dus. De ene dag ben ik bezig met een spaar plan en het andere moment met business. Bij coba baca gaat alles ook nog steeds goed. De 24ste is er weer een bazaar met dans optreden, informatie kraampjes en verkoop van spullen. Als het goed is met foto's van Ighor :-) ook is de opbrengst van de Deventer boekenmarkt bekend, Il Sogno heeft die dag 133,81 euro verdiend voor Coba Baca, super! We zijn er nog lang niet maar alle beetjes helpen :-)
Voor nu heel veel liefs,
Kirs